Srpski „Da Vinčijev kod“: Premijera poslednjeg filma Borisa Komnenića „Ključ“

Film “Ključ” Marka Sopića sa Sonjom Kolačarić i Radivojem Rašom Bukvićem u glavnim ulogama, a u kojem je svoju poslednju rolu ostvario Boris Komnenić (1957-2021) biće premijerno prikazan 22. februara u 20 časova u Kombank dvorani.

U glumačkoj ekipi su i Ljubomir Bandović, Branimir Bane Popović, Mirko Vlahović, Rastko Janković, Džek Dimić, Isidora Građanin, Jelica Kovačević…

Pričom i kvalitetom produkcije okarakterisan kao domaći „Da Vinčijev kod“, film „Ključ“, donosi intrigantnu temu borbe za veoma vrednu Vizantijsku relikviju – Konstantinovo blago, zaostavštinu cara Despota Stefana. Svetu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da poseduje tajna organizacija katoličke crkve. Za taj zadatak angažuje mafijaškog bosa (Branimir Popović) i njegovu „vojsku“ i aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju.

Ljubomir Bandović u filmu Ključ Foto: Produkcijska kuća Film Star

Glavna junakinja filma Vera (Sonja Kolačarić) iznenada dolazi u centar te borbe, a vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, jer se između nje i Nenada (Raša Bukvić), čiji je zadatak da zaštiti svete relikvije, naporedo razvija i ljubavna priča.

Sonja Kolačarić u filmu Ključ Foto: Produkcijska kuća Film Star

Borba za sveto istorijsko blago odvija se u centru Beograda dok život ljudi teče uobičajenim tokom, među zidinama magičnog Kotora, na pustim putevima Zlatibora i u šumama Durmitora, u haosu noćnih klubova i u moćnoj tišini crkvenih zdanja, a ostavlja krvave tragove, uništene karijere, slomljena srca i niz posmrtnih kovčega.